Volkswagen Group: ‘Bijna 70 Nieuwe EV’S Tegen 2028

De Volkswagen Group breidt zijn plannen op het gebied van elektrificatie danig uit. Het concern was aanvankelijk voornemens om tegen 2028 vijftig nieuwe elektrische modellen op de markt te hebben gebracht. Dat aantal wordt nu vergroot tot bijna zeventig.

Het genoemde voornemen betekent volgens de Volkswagen Group dat het de komende tien jaar 15 tot 22 miljoen elektrische auto’s gaat produceren. De uitbreiding van de EV-plannen hangt samen met een nieuw doel dat de Volkswagen Group zich heeft gesteld. Het concern wil in 2050 op elk gebied CO2-neutraal zijn.

Volkswagen wil dat bereiken door de CO2-uitstoot zelf zo ver mogelijk terug te dringen. Daarbij richt het bedrijf zich natuurlijk op auto’s met een ‘groene’ aandrijflijn. In 2025 moet de CO2-footprint van de modellen die het concern aanbiedt met 30 procent zijn teruggedrongen ten opzichte van 2015. De Volkswagen Group zegt tegen 2023 meer dan 30 miljard euro in elektrificatie te hebben geïnvesteerd. In 2030 moet het aandeel EV’s in het portfolio van de Volkswagen Group op minstens 40 procent liggen. Het merk noemt auto’s als de dit jaar op de markt te brengen Taycan als zijn eerste EV na de al bekende E-tron. Daarna volgt de I.D. Neo. Daarnaast maken de productieversies I.D. Crozz, Seat el-Born, Skoda Vision E, Volkswagen I.D. Buzz en I.D. Vizzion deel uit van de eerste lichting EV’s.

De CO2-emissie van de fabrieken van de Volkswagen Group moet in 2025 met 50 procent zijn afgenomen ten opzichte van wat er in 2010 de lucht in werd geblazen. Ook de toeleveranciers moeten hun CO2-uitstoot volgens de Volkswagen Group terugdringen.