IDEE VVD: LEGE TANK BEBOETEN MET 1.500 EURO!

De VVD heeft het idee geopperd om automobilisten die langs de kant van de weg moeten stoppen vanwege een lege tank of leeg accupakket van een EV te beboeten. Geen misselijke boete overigens, de VVD spreekt over een boetebedrag van 1.500 euro.

Lege brandstoftank

In het verleden bestond er al een boete voor automobilisten die door een lege brandstoftank genoodzaakt waren om de auto langs de kant van de weg te parkeren. Door het Gerechtshof in Leeuwarden werd die boete in 2018 geschrapt. ‘Het stilvallen door brandstofgebrek’ is in de ogen van de rechtbank gewoon een noodgeval.

Nalatigheid

Rijkswaterstaat betreurde destijds die uitspraak omdat dit soort nalatigheid – in de ogen van Rijkswaterstaat – levensgevaarlijk is om de auto te parkeren op de vluchtstrook langs het voorbijrazende verkeer. Het is bovendien iets wat simpel is te voorkomen.

Boete opnieuw invoeren

VVD sluit zich hierbij aan en doet een voorstel om de boete opnieuw in te voeren en het boetebedrag stevig te verhogen. Voorheen betaalde je een boete van 230 euro als je zonder brandstof langs de snelweg stil kwam te staan. Nu spreekt de VVD over een boete van 1.500 euro. Ook voegt de VVD het onderwerp elektrische auto’s toe aan het voorstel. Voor automobilisten die door een leeg accupakket van de elektrische auto langs de kant van de weg moeten parkeren, moeten dezelfde boete krijgen. VVD-Kamerlid Remco Dijkstra tegen de Telegraaf: “Is het gerechtshof op de hoogte dat vrijwel iedere auto is voorzien van diverse waarschuwingslampjes en digitale brandstofmeters?”

Bron: Autorai.nl