De verwarmde autogordel is in aantocht.

Ford brengt mogelijk binnen afzienbare tijd de elektrisch verwarmbare autogordel op de markt. Daarvoor heeft de autobouwer patenten vastgelegd bij het U.S. Patent and Trademark Office.

Eenvoudige werking

Het document telt in totaal 31 pagina’s en beschrijft tot in detail de werking van het door Ford gepatenteerde systeem. De werking van de verwarmbare autogordel is vrij eenvoudig. In de gordels zijn flinterdunne elementen genaaid die zodra gordel in de gordelsluiter zit, met een druk op de knop kunnen worden verwarmd.

Ford

Leuke voor Scrabble!

De verwarmingsdraden zijn vergelijkbaar met de draden voor de verwarming van de vóór- of achterruit. Het autogordelverwarmingssysteem – leuke voor Scrabble! – moet meerdere standen krijgen, vergelijkbaar met de diverse standen van de stoelverwarming.

Ford

Nieuwe technologie

Het is nog niet bekend wanneer Ford deze nieuwe technologie introduceert. Mogelijk moet de Amerikaanse autobouwer de techniek nog verder ontwikkelen. Bovendien mag je verwachten dat eerst de duurdere modellen van Ford en dochtermerk Lincoln deze technologie gaan krijgen.